Het is tweerichtingsverkeer, of zo zie ik het toch:

jullie helpen ons
& wij helpen jullie.

Bruce Lee the Bee

Bruce Lee mag zich samen met zijn familie al bijna een jaar een echte Izegemnaar noemen. DUX kreeg de kans om als bedrijf mee te helpen om de bijenpopulatie in West-Vlaanderen terug te doen aangroeien en zo mee te werken aan een duurzame en groene omgeving, een kans die ze met 2 handen moesten grijpen. Maar wat denkt Bruce ervan? We vroegen het hem.

DUX//

Bruce Lee the Bee, leuk dat we jou hier even kunnen spreken!

BRUCE LEE THE BEE//

Zeg gerust Bruce, hoor. 

Geen probleem!

DUX//

Hoe zijn jij en je familie bij DUX terecht gekomen?

BRUCE//

Wel, wij zaten al een hele tijd bij een imker, Honeybeez in Wevelgem. Op een koele dinsdag zweefden de zwerm en ik rond Queen. (Queen B, vrouw van Bruce) Het waren zware dagen in de honing-sector. Na 6 uur non-stop te  werken hebben we zelfs nooit opgemerkt wanneer de verhuis precies plaats vond. Het was pas als mijn broer Robbie een frisse neus ging halen dat we tot het besef kwamen. Mijn angel viel er bijna uit van verbazing! We gingen één voor één voorzichtig uit onze kast kijken en ontdekten zo dat we in Izegem waren. 

DUX//

Ik heb wel het gevoel dat jullie zich ondertussen thuis voelen bij ons in de firma.

BRUCE//

Absoluut, we voelen ons heel welkom.

Zoals ik het zie is het tweerichtingsverkeer. Jullie geven ons een thuis en helpen ons om onze soort verder in stand te houden. In ruil zorgen wij voor de biodiversiteit en uiteraard voor wat honing op tijd en stond.

DUX//

Misschien nog een laatste vraag: verzorg jij jouw haartjes?

Bijen op het werk

Bruce Lee aan het werk met zijn vrienden.

BRUCE//

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik dat voor mijn aankomst bij jullie firma niet deed. Ondertussen natuurlijk wel. Enfin, dat doen we bij elkaar want mijn poten zijn niet lang genoeg om het bij mezelf te doen. Queen B klaagt alvast niet over mijn nieuwe coupe.

DUX//

Bruce, bedankt voor dit bijzonder fijn interview en voor de fijne samenwerking. Veel groetjes aan Queen.

Image by Damien TUPINIER
Image by Wolfgang Hasselmann
bij.jpg
Image by Kianakali