top of page
TEACHERS OF
SKILLS

Education is the key to unlocking the world, a passport to freedom.

En dat weten onze educatoren ook. Educatie is prioritair en de wereld van haircare verandert constant...

Leer ons team wat beter kennen. 

DSC_0281 2.jpg

All you need to know
about Céres

Céres Demeyere

HEAD EDUCATOR BELUX

 

Gepassioneerd door de wereld van de haircare en altijd gedreven om die passie door te geven.

Zo kan je onze Skills front woman zeker omschrijven.

 

Na 12 jaar ervaring op de werkvloer (lees: salonvloer) en ettelijke jaren als leerkracht haarzorg heeft Céres ondertussen een indrukwekkend portfolio weten op te bouwen. Zo is ze reeds jaar en dag dé stylist bij al onze press-events en hebben haar creaties al meerdere publicaties verkregen. 

Ze verzorgde zo onder meer een artikel in Marie-Claire, een modeshoot bij De Standaard en meerdere vermeldingen bij vakmagazines.

Céres Demeyere
290132216_3086003094995318_5569424661420782521_n_edited.jpg

All you need to know
about Simone

Simone Bakx

EDUCATOR BELUX

 

Al van kinds af aan was er een onmiskenbare passie voor kleur. Toen uitte zich dat nog in schilderen en tekenen, vandaag is dat helemaal op haarkleuring gericht.

De keuze voor kapster lijkt dan ook vanzelfsprekend. Daarna volgde ze verdere studies als educator in de haar- en schoonheidsverzorging.

Simone kan je op zaterdag nog steeds terugvinden in haar eigen salon waar ze haar bijnaam eer aan doet. Als 'bleachjunkie" wordt ze namelijk helemaal blij van alles wat te maken heeft met natuurlijke technieken zoals face frames, moneypieces, ombré's, pastel en balayage-technieken. 

Simone Bakx
Elena Zimina
DSC_0287.jpg

All you need to know
about Elena

Elena Zimina

SKILLS EDUCATOR / SALON OWNER

 

Creatief zijn. Dat vormt de basis van Elena's succesvol parcours. Na slechts één jaar in dienst nam de ambitie over en begon ze haar eigen salon, Kapsalon Zimina.

 

Zo jong en zo snel die verantwoordelijkheid opnemen was niet gemakkelijk. Elk overwonnen obstakel is vandaag een extra skill op haar palmares en zorgde voor een grotere passie en ondernemingszin dan ze had toen ze dit parcours begon.

Haar salon is anno 2022 een alom bekend begrip die garant staat voor de nieuwste kleurtechnieken en de laatste trends.

 

Blijven bijscholen draagt ze hoog in het vaandel, dat praktiseert ze ook zelf. Onlangs haalde ze samen met Céres een topscore tussen internationale stylisten in de Moroccanoil Academy in Londen. Ze is ook voor het tweede jaar op rij stylist bij de Eurovision Song Contest.

Jens Brackx
DSC_0292.jpg

All you need to know
about Jens

Jens Brackx

SKILLS EDUCATOR / SALON OWNER

 

Met beide ouders als kapper leek het wel meant to be. Meteen na school ging Jens aan de slag.

 

Naast zijn werk thuis in het salon bood hij verschillende salons aan om er gratis aan de slag te gaan. Op die manier leerde hij verschillende invalshoeken en verzamelde hij de beste tips & tricks van overal rond. Blijven leren is prioritair, zo volgde hij ook cursussen voor onder andere kleurenleer en gelaatsvormen.

Faden en droogknippen kennen voor Jens geen geheimen meer. Daar staat hij voor bekend en dat lokt mensen van alle uithoeken naar zijn kapstoel.

 

Na een tijd was het dan ook vanzelfsprekend om zelf die kennis door te geven. Zie hem zelf aan het werk en je ontdekt snel wat hij waard is.

 

Sara Trossaert
sarah.PNG

All you need to know
about Sara

Sara Trossaert

SKILLS EDUCATOR / SALON OWNER

 

Wat begon met kale barbiepoppen, geschoren knuffels en legendarische schoolfoto's met DIY kapsels bloeide uit tot een ware passie. Toen de barbiepoppen in de onderste lade verdwenen kwam al snel de ondernemerskriebel die plaats innemen. Na ettelijke business-seminaries nam Sara de sprong met haar eigen Ladies Only salonconcept genaamd Clips gespecialiseerd in balayagetechnieken, hairextensions & keratinebehandelingen. 

Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg was stampte ze samen met 2 collega kappers een Academy uit de grond. De kapperswereld opwaarderen terwijl ze haar passie kan doorgeven aan collega's, dat staat centraal.

           MEET

Céres

Gasteducators
Gasteducators
antonio-calero-moroccanoil.png

Antonio Corral Calero

Creative Director Moroccanoil

Antonio Corral Calero begon zijn carrière in 1990 te Barcelona alias zijn thuisstad. Onder het toezicht van Luis Llongueras, één van de bekendste hair design educators in de wereld.

“Luis was diegene die me de vrijheid gaf om mijn creativiteit de vrije loop te geven." zegt Corral Calero over zijn eerste leraar. Kort daarna begon Antonio te reizen naar de grootste steden van de wereld, zoals Londen, Parijs , Milaan en New York. Hij werkte er met de grootste fashion iconen.

 

Antonio verhuisde naar Amerika en kreeg al snel de reputatie van hair design goeroe. Hij heeft ervaring in zowel beauty als mode, educatie en zelfs het creëren van nieuwe producten. 

9505b0966d5a6f65110c-angelo-fraccica.jpeg

Angelo Fraccica

Creative Design Team Educator

Vanaf zijn vijftiende werkt Angelo met haar - een passie die zijn carrière jarenlang zou vormgeven. Oorspronkelijk afkomstig uit Italië, volgde hij zijn opleiding aan de Vidal Sassoon Academy en aan TONI&GUY in Londen. Vervolgens werkte hij freelance in de mode-industrie.


Van 1999 tot 2002 werkt hij aan de Duitse modecatalogus Mode Und Preis. Zijn uitzonderlijke werk werd snel erkend en aangevraagd door verschillende salons. Als internationaal docent voor het Spaanse haarverzorgingsmerk Lakme werkte hij op wereldwijde markten.

Angelo ontdekte Moroccanoil in Frankfurt tijdens een freelance opdracht. "Op dat moment wist ik dat ik bij dat team wou." zei hij toen. Uiteindelijk trad hij in 2012 toe tot het Moroccanoil Education Team. Nu gevestigd in Berlijn, biedt Angelo zijn ondersteuning en expertise in Europa.

37879c_0cccac04e46a4da5a398ea6adf62b0e4_mv2.jpg

Claire Turner

Moroccanoil Artist

Claire was Colour Director voor Londen hairdressing academies, Sassoon, HOB Academy en Mazella&Palmer. Gespecialiseerd in kleur en educatie ligt haar focus op het delen van die ervaring, salon friendly technieken en tips & tricks over hoe je haarkleuring leuk, creatief en winstgevend kan maken.

Haar carrière stuurde haar door Europa, Zuid-Amerika en Azië voor verscheidene shows en seminaries. Ze werkte ook voor fashion, avant-guard en beauty hairshoots en was finaliste voor 2013-colourist of the year bij de British Hairdressing Awards waar ze nu nog steeds occasioneel zetelt als jurylid.

Vandaag zien we deze topper bij ons als lid van het Moroccanoil team.

Dennis.jpg

Dennis Taeldeman

Hair Educator

Van de Sassoon Academy in Londen tot lesgeven in Azië. Met een echt mondiaal perspectief is Dennis geboren en getogen in België, waar hij zijn hair design carrière op 19-jarige leeftijd begon en in 2008 naar Londen werd gelokt door een functie als stylist in de Vidal Sassoon-salon in Covent Garden.

 

Het jaar daarop nam hij een voltijdse functie op zich als docent aan de internationaal befaamde Sassoon-academie in Londen en gaf hij les aan tal van hairdesigners. Daarna richtte hij in 2014 zijn eigen opleidingsbedrijf op. Dit bracht hem naar verschillende delen in Azië, waar hij werkte  met product- en salonmerken op seminars, fotoshoots verzorgde en deel uitmaakte van jurypanels voor tal van haarshows in landen rond Azië.

 

Dennis brengt een unieke stijl van lesgeven, zijn technische en artistieke vaardigheden worden gedreven door zijn liefde voor architectuur en de ambachtelijke methoden in mode en design. Dit balanceert naast een echte warmte in zowel zijn salonwerk als zijn onderwijs in de sector. 

Andreea_Bercu_Photography_FloorKleynePersfoto00003.jpeg

Floor Kleyne

Maria Nila Educator

Floor Kleyne is een Nederlandse hairstylist met veel passie en ervaring voor de beauty- en mode-industrie. Floor staat bekend om haar sterke texturen, beweging en original edge met soms een bohemien gevoel.

Met jarenlange ervaring als zowel hoofdhaarstylist, leidend docent en creatief directeur, dit samen met stylistenopdrachten voor merken als Gucci, Givenchy en Rick Owens, kun je zien dat Floor een echte expert is. In de wereldwijde media geeft Floor vaak interviews als een beroemde schoonheidsexpert, waar ze haar kennis en grote oog voor opkomende trends deelt.

 

Met haar ”nice-to-be-around”-gevoel en ontspannen persoonlijkheid nemen vele grote beroemdheden en profielen graag plaats in haar stoel.

Francine close-up 21 04 2021 (Middel).JPG

Francine Heirbaut

Fashionista/HR-professional

Francine is een rasechte fashionista met een unieke benadering van styling. Ze weet haar adviezen te combineren met een groot inzicht & respect voor de persoon, de individuele smaak en de levensstijl. Ze helpt professionals om hun identiteit, talenten en kwaliteiten visueel zichtbaar te maken.


Francine is decennia lang actief in de HR-wereld binnen outplacement, leiderschapsontwikkeling en veranderingstrajecten in middelgrote tot grote ondernemingen.

 

Ze heeft een opleiding in bedrijfsmanagement, kleur – en stijladvies en conservatorium zang gevolgd. Ze heeft als lyrisch-dramatische sopraan steeds het creatieve & het artistieke gecombineerd met het bedrijfsleven.

ESC2021_0519_20210519_JORDYBRADA_003-683x1024.jpg

Franck Pérez

Moroccanoil Artist

Geboren in Frankrijk startte Franck Pérez zijn carrière als hairstylist in het befaamde Jean Louis David Salon in Parijs. Daar werd hij uiteindelijk Artistic Director. Hij heeft in Frankrijk, Spanje en Nederland gewoond en werkte met grote namen over de hele wereld. 

Vloeiend in het Engels, Spaans, Italiaans en Frans heeft Franck 30 senior educators getraind en was hij destem van internationale events zoals Cosmoprof. 

Over de jaren heen bleef hij zijn kennis uitbreiden op de Vidal Sassoon Academy in Londen en het Aveda Instituut in Spanje.

Als gerespecteerd Moroccanoil Global Educator brengt hij zijn passie voor haar en zijn ervairing als educator samen.

jody palmer.jpg

Jody Palmer

Evo Educator

Jody Palmer kent heel wat af van haar! Geïnspireerd door alles van cinema tot subculturen als drag, punk, straatjongeren, ... letterlijk alles (!) heeft deze kreeft met een hart voor dieren een grensverleggende attitude. Ze streeft ernaar mensen zelfvertrouwen te geven en samen met hen grenzen te verleggen. 

Jody heeft al enkele grote namen op het portfolio staan maar als je haar vraagt maar als je 't haar vraagt is haar grootste verwezenlijking het respect verdienen van degene waar zij naar opkijkt. 

Verwacht een grote hoeveelheid respect met een ernstig (of net niet?!) evo-kantje.

Laura.jpg

Laura Verschoot

Social Media Stylist

I

Laura studeerde 6 jaar geleden af als kapster. Naast die grote passie voor de kapperswereld ligt er nog een wereld die voor haar geen geheimen meer kent. Die van Social Media. 

 

Ze volgde opleidingen en werd langzaam maar zeker een echte online guru. Snel merkte ze dat ze hier ook anderen mee kon helpen. De dag van vandaag is aanwezigheid van een salon op het digitaal platform namelijk geen overbodige luxe meer.

 

Laura volgt alle laatste trends op Instagram en deelt met plezier de nieuwste tips en tricks. Van kapper tot kapper! 

bottom of page