WE'VE GOT YOU!

Dus jij weet niet goed wat gedaan?

No worries, we hebben een complete verzameling foto's van de schattigste hondjes en katjes die je al ooit hebt gezien! You're welcome!

Als dat toch nog jouw honger niet kan stillen hebben we hieronder een eindeloze lijst lectuur waar je helemaal ondersteboven van zal zijn. Bye bye stille momenten bij stille klanten. Jij wordt een wandelende haar encyclopedie!

Enjoy!

45 X

WIST JE DAT

 1. Je verliest gemiddeld 50 tot 100 haren per dag
   

 2. Mannen hebben meer haar dan vrouwen
   

 3. Gemiddeld heeft een persoon 100.000 tot 150.000 haren.
   

 4. Haar is, na beenmerg, het snelst groeiende weefsel van het menselijk lichaam.
   

 5. Een gezond haar kan, wanneer het nat is, uitgerekt worden tot ongeveer 130%.
   

 6. Een nieuw haartje begint meteen te groeien, wanneer het oude haar uit het haarzakje is getrokken.
   

 7. Op verschillende tijden, groeit 90% van het haar, terwijl 10% van het haar ‘aan het slapen’ is.
   

 8. Een enkel haartje, heeft ongeveer een levensduur van 5 jaar.
   

 9. Een haar is sterker dan koperdraad als het dezelfde diameter heeft.
   

 10. Wanneer we het koud hebben, of bang zijn, krijgen we kippenvel doordat alle spieren van elke haarstreng samentrekken.
   

 11. Haar bestaat voornamelijk uit keratine, dezelfde substantie waar hoeven, hoorns, klauwen en veren voornamelijk uit bestaan.
   

 12. Wanneer het warm is zal het haar sneller groeien, omdat de hitte de bloedcirculatie stimuleert, wat de haargroei bevordert.
   

 13. Al je haar is eigenlijk dood, met uitzondering van het haar wat nog in je hoofdhuid zit.
   

 14. Haar bevat veel informatie van wat er in je bloedstroom heeft gezeten, denk bijvoorbeeld aan drugs.
   

 15. Het haar van vrouwen en mannen heeft dezelfde structuur, hierdoor kun je bij het onderzoeken van een haar niet zien of het van een man of vrouw afkomstig is.
   

 16. Zwart is de haarkleur die het vaakste voorkomt. Rood is meest zeldzame kleur, deze komt maar bij ongeveer 1% van de wereldpopulatie voor, voor blondines is dat 2%.
   

 17. Haar kan op het gehele lichaam groeien, behalve op de handpalmen, voetzolen, lippen en slijmvliezen.
   

 18. Het gemiddeld aantal haren varieert per (natuurlijke) haarkleur. Roodharigen hebben de minste, terwijl blondines over het algemeen de meeste hebben.
   

 19. Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter.
   

 20. Je haar groeit ook sneller in warm water.
   

 21. Je haar is eigenlijk erfelijk. Voor je geboren werd stond je de kleur van je haar en je haarstructuur al vast. Waarschijnlijk hebben je ouders hetzelfde haar als jij.
   

 22. Ongeveer de helft van alle mensen wast hun haar twee tot drie keer per week. 38% doet dat 5 keer per week en maar 13% doet het 1 keer per week.
   

 23. Mensen hebben gemiddeld 120.000 haren op hun hoofd.
   

 24. Gespleten haar punten zijn meestal niet meer te redden, de enige manier is knippen.
   

 25. Mensen met blond haar hebben gemiddeld meer haren dan mensen met bruin haar.
   

 26. 45% van de vrouwen heeft bruin haar, bij mannen is dat 41%.
   

 27. Met een satijnen kussensloop raakt je haar minder snel in de war. Ideaal dus als je je haar laat doen voor een feestje.
   

 28. Mensen verliezen gemiddeld 60 tot 100 haren per dag.
   

 29. Je haar groeit van 0,25 tot 0,40 millimeter per dag en 1 centimeter per maand.
   

 30. Je haar wordt niet vet van te vaak wassen. Je haar wordt vet doordat je te dicht op je hoofdhuid masseert waardoor de talgproductie aangetast wordt.
   

 31. Veel mensen denken dat als je een grijze haar eruit trekt dat je er meer terugkrijgt, maar dat is niet zo. Uit een haarzakje kan maar een haar terug groeien.
   

 32. Zwangerschap heeft invloed op het haar van de vrouw!
   

 33. Als je een hoofdhaar uittrekt, dan groeit deze daarna weer aan!
   

 34. Je haarkleur, je maximale haarlengte en je haarstructuur (steil of krul) stonden vóór je geboorte al vast.
   

 35. Door hormonen tijdens de zwangerschap verliest de vrouw minder haar dan normaal en krijgt ze een vollere bos. Helaas is dit tijdelijk, want na de bevalling krijgt je haar zijn oude conditie weer terug.
   

 36. Uit een haarzakje kunnen 10 tot 12 haren groeien. Als de haren uit het zakje op zijn, heeft dat kaalheid tot gevolg!
   

 37. Heb je een blonde haarkleur? Dan heb je ongeveer 140.000 hoofdharen. Heb je een zwarte haarkleur? Dan heb je er ongeveer 108.000. Als je bruin haar hebt zit je eerder op 105.000 en als je rood haar hebt op 87.500.
   

 38. De eerste beroemde mannelijke kapper kwam uit Frankrijk! In de 17e eeuw creëerde coiffeur Monsieur Champagne de eerste kapsels die daadwerkelijk een trend werden!
   

 39. Een haar met een diameter van 0,05mm – 0,10mm kan een gewicht van maar liefst 100 gram (ongeveer 1 tomaat) tillen.
   

 40. Rode en paarse haarverf gaat sneller uit je haar dan andere verfkleuren! Rode en paarse haarverf bestaan uit grotere moleculen dan andere verfkleuren. Ze kunnen minder goed doordringen in het haar, verdwijnen dus sneller uit je haar, met kleurverlies tot gevolg.
   

 41. Met ketchup kun je de groene kleur uit je haar halen na het zwemmen! Ketchup bevat ontzettend veel rode pigmenten. Deze neutraliseren de groene pigmenten in je haar, zodat het groen verdwijnt.
   

 42. Je haarschacht bestaat uit 3 verschillende lagen! Dit van zijn buiten naar binnen: de Cuticula die vooral bescherming van buitenaf biedt, de Cortex die o.a. het pigment van je haarkleur bevat en de Medulla die als het merg van je haar dient.
   

 43. Er zijn 2 soorten stoffen die je haar kunnen hydrateren! Enerzijds heb je stoffen als Glycerol die vocht uit de omgeving trekken en dit aanbrengen in je haar. Anderzijds heb je stoffen als Aloë Vera die een beschermlaag over je haar leggen zodat het vocht er niet uit kan.
   

 44. De natuurlijke haarkleur van mensen kan variëren in 12 natuurtinten! Deze tinten lopen van zwart tot lichtblond. Des te meer eumelanine in je haar, des te donkerder. Des te minder van dit pigment, des te lichter de haarkleur is.
   

 45. Jij hebt net 44 haarweetjes gelezen!

Het is bewezen dat het welzijn een boost krijgt door het bekijken van puppy's en kittens.

Wij hebben uiteraard het beste met jou voor dus... Geniet!